kolmapäev, 4. september 2024

Tänane väike vôit

No mulle need ortopeedid meeldivad. Vähemalt need kelle otsa ma olen sattunud. Muidugi see viimane on ka kirurg ja Saksa Rahvusliku Mägisuusa tiimi arst jne.. et vist pigem rohkem kui lihtsalt ortopeed. No igastahes kuskil 7 nädalat opist oli vaja kontrolli minna. Täna käisingi. Jalaga on kôik kenasti, füsio oli korralik ja seee lümfi-massaaz. 6 korda küll ainult, aga otsustasin, et ei viitsi uut retsepti otsida. Niigi tegemist. 

No igastahes jalg sirutab ja paindub juba väga häst, doktor oli ise ka üllatunud. Lihtsalt musklit on puudu. Doktor muhedalt vaatas kôik muud asjad ka kiirelt üle jne ja uuris et kas teen füsiot edasi. Kirjutas kohe uued retseptid välja, kuigi ma ei tahtnudki...ei viitsi nagu. Aga mida olin peas môlgutanud, oli reha-sport, mida fitness-stuudiod pakuvad. Selleks on esialgu vaja arsti nôusolekut, ja siis vaadata mis su ravikindlustus selle kohta ütleb jne. Aga kui arsti soovitus on olemas, siis on üsna roheline tee. 

Tegingi sellest juttu, natu ta vist nagu môtles, aga sain tema selle soovituse kätte :))) Abikaasale, kes on ikkagi pôlis-kohalik ja sakslane, rääkimatta tema vanematest..mainis, et meist pole keegi sellist asja kunagi saanud. Eks neil kôigil on suusavigastusi olnud. 

Et siis juhhuu! Aasta aega tasuta spordiklubis lihasetreeningut ja ilsmelt ka sellise stabiilsuse. Väga suunatult muidugi. Aga ikkagi sada korda parem kui 6 korda vôi 12 korda seal füsio juures sitsida.





teisipäev, 3. september 2024

Täna lendas südameid


Lasteaia teine päev. Poja on väga tagasihoidlik ja kogu see virr-varr ja lärm, eriti kui mingi 50-60 last väljas ringi tuuseldavad,  tundub liiast olevat. Njah mis sa teed...Omaette vôid ainult sôimata vaikselt, et no kurat miks just minul see nii keeruline nüüd peab olema. Oli minu küljes kinni ja absoluutselt kuidagi ei sulandunud. Mingi hetk sosistas mulle kôrva, et tahab sisse minna. Lasteaiakasvataja istus ka sealsamas ja uuris, et mida poiss tahab? Ütlesin ja siis ta juhatas poisi sisse ühte ruumi, kus just palju autosid ja ehitusklotse on. Seal oli teine kohe rôômus ja tegus jne... Kohe ilmus veel üks poiss kes tahtis meiega jääda ja üks plika kah. Kuna kôik kasvatajad olid väljas, paluti, et mina siis vaataks nende paari lapse järgi kah, et üks kahest kas nad on väljas vôi siis selles ruumis. See lisapoiss leidis kohe mingi pliiatsi ja palus mult paberi kuskilt leida..ja joonistas siis sellise pildi mulle. Tüdruk seal sebis ringi ja tegi tegemisi ja tuli vahel jutustama. Selline vahva. Ja siis asus ka paberi ja kääride kallale. Ja kinkis siis mulle selle pildi kôrval oleva paberitükikese. Ma kohe ei saanudki aru, et mis kolmnurk see siis nüüd on, ta pidi ikkagi seletama, et see on süda. 

Poja ka kuidagi oli rôômus oma autode ja kraanade keskel ja nagu vaatles asja ja muudkui sulas. Lôpuks kui meie aeg nii öelda läbi sai, tahtis veel väljas mängida jne.. Meie aeg, s.t. et uued lapsed esialgu on ainult kella 9st-11ni platsis. Emad vôi isad siis istuvad kuskil eemal, aga on ikkagi koha peal ja kui neid tarvis, siis on olemas. Mul endal on tulle, et lastele on see ehk natukene sujuvam süsteem niimoodi. Oleneb lapsest muidugi kah.. Näis kuidas see kôik läheb.

Peale seda kahte tundi südamete loopimist, saime veel mänguplatsil poisi sôbrannaga kokku. No need kaks on ägedad. Tüdruku ema muidugi kah :) Muidu nii tihti ilmselt ei suhtleks. Ja siis veel väike hüpe vanaema-vanaisa juurde. 

Ma ei teagi, kellele sellised päevad väsitavamad on? Mulle ilmselt. 

Oma kulude/tulude Exceli sain eile valmis. No mulle Excel igasugu valemitega meeldib :) Ja sai ka graafika muidugi lisatud ilustreerimaks, mis need suurimad kuluallikad on. Mitte et igapäeva elus midagi hakkaks kokku tômbama, aga noh..tv-internet-telefon näiteks?? Me maksame nii erinevatesse allikatesse ja kôige hullem on ikka see nö klassikaline kaabel-tv, vôi kuidas iganes seda nimetatakse. Pluss igasugu muud salapärased asjad, mis muudkui voolavad. Plusse on küll viimastel kuudel olnud palju. Kasvôi tuludeklaratsiooni teema...saime tagasi eelmise aasta eest vist minu viimase palga arvestuses pea viie kuu palga. Pea pool aastat rügamist eks. Kasulik on ülevaadet omada. 

Järgmine samm ongi fondidest ülevaade ja arusaam saada lôpuks ja siis firma. Nimi vaja leida....

Mehe soovitus oli, et selle CFA asemel vôiks Saksa maksusüsteemist aru saada :))) Jaa...seda raibet oleks tôesti hea teada jne, aga ôpe on ka paar aastat vist. Pigem süvenen mingitele konkreetsetele maksu-asjadele, mis meid just puudutab ja teen ikkagi oma CFAd edasi :) Ja kuulan tarku mehi edasi..nagu kasvôi Swedbanki Börsinädal.Nii selge jutt. Sakslased keerutavad ja mullitavad. Ingliskeelsed on paremad...aga noh..sinna jôuab veel. 


pühapäev, 1. september 2024

Est-ce que tu m'aimes ?

Maître Gims'i lugu. Seda lastakse isegi Saksa raadiotes. Raadio mängib mul ainult autos, aga see lugu pani kohe käima. Sônadele ei süvenenud. Palju enam selliseid lugusid pole tänapäeva uuest muusikast, mis nagu kohe kônetaks niisama lihtsalt rütmiga vôi mône sôna/lausega. Misasi selle Swiftiga üldse on, et kôik kummardavad?? 

Muidugi natu kurb sisu ...et kui ikka armastus on otsas, vôi puudub ühes suhtes. Et kui peab küsima endalt, kas ma sind armastan...vôi kas sa üldse mind armastad? Ja tekivad kôrvalteemad ja alles siis saad aru, et noh...ilmselt ikka armastan. Rütm on igastahes mônus :)

Ennast ônneks ei kôneta. Kui mul eelnevates suhetes oli tunne, et ei enam, siis oli kôik üsna must-valge. Nojah, kui see mösjöö just välja jätta. See oli on-off, ja lôpuks lihtsalt palju petmist lôpuks mängus, môlema poolt... Kole kogemus. No mida sa punnid. Mulle ikka nii meeldib see ütlus, et armastus on nagu peer, kui liiga palju pead punnitama, siis ilmselt on sitt. 

Ja petmisest...ma ei petaks oma abikaasat iial. Sest see pole seda väärt. Kogemus ju olemas. Seetôttu vist oli see mösjöö värk ikka kasulik ja ôpetlik :) 

Aga väike flirt käib alati asja juurde eks. 

Homme on lasteaias esimene päev! 

Nädalavahetusel Austriasse lennushôule!! 

Ja siis...Mallorcale randa 10ks päevaks. Viis tärni, särgid värgid :)) 

Seekord sai nii otsustatud. Olgem ausad Mallorca pole mul kunagi mingi favoriit just olnud puhkuse suhtes, aga eks septembris on kogu see jant juba rahulikum ja vist isegi peredel just mônusam. No eks näe siis.