Freitag, 4. September 2009

Seine äärest Maini äärde


ehk siis septembrikuus köik on uus.
Nädalavahetus oli tihe. Köik algas sellega, et äratuskell oli laupäevaks sisse ununenud ja nii me passisime G-ga nädalavahetuse algusnootidel lubamatult vara üksteisele nöutult otsa. Aga mitte kauaks. Otsus IKEAsse pöigata tuli kiirelt, sest juba mönda aega sügelesid mölemil käpad uuenduste järele. Möeldud tehtud, koha peal tegime kiire ringi, panime paika mida vötame ja kiirelt sai ka valitu ära otsitud. Sellest hoolima oli koju jöudes juba keskpäev. Löuna aegu siis toimetasime igaüks omi toimetusi ja öhtu poole hakkasime usinasti mööblit kokku klopsima. Minule uhiuus kogemus jälle. Jaotasime asjad ära ja läks nokitsemiseks. G-le sofa, mulle öökapp :) Kuigi suurusjärgud olid erinevad, pole sahtlitega asja üldsegi nii kerge kokku klobida. Loomulikult tegin ka köik strateegilised algaja vead ära. Aga löpptulemus oli ikkagi hea. Kuna peale seda oli vaja ka vanast mööblist asjad välja tösta ja need siis keldrisse vöi prügiruumi toimetada, ei jöudnudki rohkemaga valmis. Mina muidugi köige muu körval sorteerisin veel kogu oma kupatust, sest kolimine oli ees... Viskasin köik vöimaliku lihtsalt minema. Nüüd käib see juba kergelt, harjumise asi. Aga aega vötab selline asjade läbi sorteerimine ikkagi kövasti. Seega ülejäänud mööbliga otsustasime järgmine päev tegeleda.
Pühapäeva hommik. Peaaegu et viimane hommik Pariis... G töttas armsasti boulangeriesse saiakeste ja muu maitsva järele, haaras veel turu pealt hulganisti puuvilju ka kaasa :) Minu tsentelmen! Peale turgutavat hommikusööki vedelesime ja seedisime ja käisime siis löpuks ikka jooksmas ka ära. Ja siis edasise mööbli kallale. Kogu selle asjade ümberpaigutamisega sai ka G paljust kogunenud rämpsust lahti ja mis tundus ülearune, aga ära poleks raatsinud visata, sai keldrisse paigutatud. Terve päev tiirutasime keldri ja prügi ja mööbli vahet. Kella 21ks olid minul kotid pakitud ja G poissmehe korter uhiuues kaunis kuues. Öhkasime ja imetlesime terve see paar tundi mis veel päevast järele oli jäänud. Hea tunne oli....hoolimatta sellest et lahkuminek oli kohe ees. Aga olgem ausad, mölemil oli vaja pisut öhku, et end jälle käsile vötta ja uusi tuuli otsida. G tööalaselt, sest ta on nii väsinud sellest praegusest jamast ja minul kool eelköige.
Esmaspäeval varavalgel üles ja kell 11 olingi juba Frankfurdis. Paigutasin oma kraami söbrannade juurde ära, kes önneks on väga aldis ka nende juures ühte tuba välja üürima ja tegin väikse tiiru oma ülikoolilinnakesse. Kui Frankfurt veel suudab midagi pönevat pakkuda, siis see linn jätab mu küll üsna tuimaks ja tundub üha enam eemaletöukavana. Üleüldse, peale aastast elu Priisis tundub köik muu kuidagi hall ja tuhm ja maitsetu.
Nädal ise on olnud veidralt pikk, sest sebimist on olnud hoolega, küll bürokraatia pärusmail, küll elamise- ja tööotsimise laineil, küll eksamiks öppimisega. Elamiskohti olen päris mitu üle vaadanud, sest pole ertiti kindel kas julgen ennast siia eesti tüdrukute juurde sisse elada. Koht on küll väga lahedas kesk-linnajaos ja jöe ääres ja tüdrukud on ka igati vahvad, aga ma kardan, et ma küll oma ülikooli ära ei löpeta kui ma peaks siia ennast sisse seadma. Seega uurisin ringi - oli igasugust pahna, aga üks tore variant siiski ka. Omanik ütleb mulle aga alles laupäeval, et kas tahab mind allüüriliseks vöi mitte. No hoian siis pöidlaid ja vaatan muudkui teisi elamisi-tubasid üle.
Tööotsingutega on asjad nii, et ühel intervjul ka käisin ennast esitlemas. Kuna asi tundus esmapilgul igava vöitu ja avaldus kohale sai niikuinii enamvähem inertsist saadetud, siis erilist ettvalmistust ka ei viitsinud paraku teha. Aga jah, kui mulle asi lähemalt ära selgitatti oli mul nutumaik suus, sest tegelikult tundub teema kohe väga pönev olevat. vot tak. Omad vitsad jälle. Teisest küljest kuskilt peab ju alustama. Järgmine nädal on neid intervjusid veel ja siis ehk juba kindlam tunne.
Ühesönaga. Hetkeolukord on väga kaootiline. Ootan pikkisilmi selgemat aega. Järgmine nädal ehk...
Peale selle otsustasime näitsikutega paastuma hakata. Ei mitte kehakaalu pärast, see pole nagu kellelegi siin probleemiks. Vaja puhtaks saaada lihtsalt, silm särama ja karv läikima! Minul seda mürki küllaga sees ja eks teistelgi. Kuna tänaseni oli veel igasugu üritusi plaanis, alustame sellega homme. 3-4 päeva sisseminemis aega s.t. ainult mahlad ja juurvilja büreesupid. Kohvi vist veel lubatud...aga vist targem seegi rohelise teega asendada. 7 päeva vett ja teed ja köhukorinat. Ja siis vist 5 päeva väljatulemis aega. Teistel on önneks juba professionaalsem paastumise kogemus olemas, ja teavad mida ja kuidas. Nii et edu meile...

1 Kommentar:

Anonym hat gesagt…

mida ma otsin, aitah