Sonntag, 6. September 2015

täna oli kohvikute päev. maitsev brunch esimeses kohvikus söbrannaga, paar tundi.  ja kui hakkasin koduteele sättima, helitas kreeklane. ütles, et stopp. otsigu ma lähim kohvik ja oodaku seal, tuleb ka kohe linna.  mötlesin, et mis seal ikka..mis ma koduski teeks. kasisin Cafe Mozart'isse ja vötsin siis järgmise kohvi ette. Kooki küll enm mitte, sest hommikusöök eelnevalt oli ikka väga rikkalik olnud. Tüüp jöudis ka peagi... otsustasime, et otsime edasi istumiseks uue kohviku. Tundub, et ta teab igasugu ägedai kohti. Saime isegi koha linnamuuseumi kohvikus ja kiire teeninduse ka. Koht, mis on tuntud üli aeglase teeninduse poolest, sest see lihtsalt alati nii täis on. Mönus aeg...mingil hetkel otsustasime ikka edasí liikuda A residensi. Päike ka tuli vahel välja. Nii kui siin meteoroloogiline sügis välja kuulutati, keeras ilm metsa. Eriti tark teine. Teisipäeval oli veel 33 kraadi ja öhtul jahutas äike kogu kuumuse maha.Täna oli 15 kraadi... paras pakane peale siukest kuuma suve.  Harju siis siukeste köikumistega. Öhtusöögi tellisime, tundus mugavam. Tema pardi, mina sushi. Söidutas mu nüüd löpuks oma koju ära. No päris tegus pühapäev..

Aga suvi oli ilus...jube tegus ja seiklusi täis, kuum ja ilus ja äge. Nüüd sügis käes.. aeg taas asjalikumaks hakata.

Sel nädalal on Münchenisse saabunud kuskl 7000 kanti pagulast. Raudteejaam on politseid paksult täis, pluss need inimesed kes neid on vastuvötma läinud igasugu abipakikestega. Neid siis nüüd jaotatakse laiali Müncheni ümbrusse.
Aga siukest viha ja kitsarinnalisust nagu ma seda Eesti "pagulaste vastu" suhtumisest näinu olen, önneks siin nii väga ei tundu kajastuvat. Jah on ka siin igasugu süütamisi ja juhtumisi olnud...aga no... Eesti paljude tuttavate ja tundub et üleüldine (vöin ka eksida) suhtumine on ikka südame väga läilaks ajand. Isegi suvel ühe parima, väga intelligentse ja aruka söbrannaga sel teemal vesteldes, oli tema suhtumine sama. Et majandus pagulased...tulevad siia ainult hea elu peale...meie vaeste maksumaksjate seljal lulli lööma. Issan jumal.  Ela ise söja keskel..
Ah eks see üks suur uus väljakutse jälle Euroopale ole.    

Keine Kommentare: