Samstag, 14. Januar 2012

Happy New everebody!

no nüüd on pikk paus sisse jäänud.  Aega ja teemat nagu ikka oleks olndki kirjutamiseks ka, aga no puhkus oli ju ;) Puht labaselt ei viitsinud lihtsalt. Ega praegugi ei viitsi eriti. Aga pöhimötteliselt on mönus olla, sest uni oli magus. Ja seda juba kolmandat ööd järgemööda. Peale päris pikalt magamishäirete all kannatamist oskad seda vägagi hinnata. Väike jant on ikka asja juures, millest ma aga absoluutselt aru ei saa. Ma vist magasin oma selja täna öösel ära. Väga piiratud olekus on vöimalik ainult olla, nii et rindkere-selg, ühesönaga kogu see ülakeha korv ei valutaks. Sügavam hingetömme teeb ka metsikult valu. Siuke tunne nagu oleks üks ribi kopsu löödud...sealt selja poolt. Seal on ka ribid ikka? Korraks tekkis möte, et äkki ongi asi kopsudes, neid ma olen ka ikka retsinud, kuigi mitte viimasel ajal. Aga köha ju pole ja muid külmetusnähtusid. Siukest asja pole nagu töesti varem olnd, ja pole kuulnud ka, et on vöimalik kogu selga vöi ülakeha miskit mood iära magada...vöi siis külmetada? Ja nii et hingamine nii valus oleks. Külmaks ja lumiseks läks siin küll jah. No ma loodan, et esmaspäevaks on asi enamvähem tahenenud, siis viib töö Prantsusmaale. Töö panigi siia sisseelamise kohe paugupealt paika. Jöudsin teisipäeva hilisöhtul ja kolmapäeval hommikul töölejöudes vilksatas outlook mulle kohe termini 10 minuti pärast ette. Nii, et hea et ma hiljem end kohale ei vedanud. Löunani oli siis üks koolitus ja pealelöunat läkski Prantsusmaa agenda kokkupanemiseks ja piletite bookimiseks. Kuna minule on see esimene tööreis, siis oli veel hunnik bürokraatiaga mässlemist. Pealekauba tekitas väiksets kahtlust piletihind...1400 eurtsi miski pooleteist-tunnise lennu eest. See oli tarvis veel juhtkonnaga korraks läbi rääkida.  Aga jah esmaspäeval siis Toulousi! Ja järgmised päevad oli veel intensiivset koolitamist ja siis Toulousi preseka ettevalmistamist. Niisiis läheb lahti! Arvake ära kas ma pabistan vöi mitte? Samas härradega, kellega seal kokku saan sai juba enne jöule pögusalt tutvututd ja jäi meeldiv mulje. Teisalt aga pean hakkama nendele seletama süsteemi, milles ma isegi veel üsna algaja ja käpard olen. aga noh...ise ma siukestlaadi tööd ju nii väga tahtsin.

Eestist ka pisut. Muidugi oli reis tore. Ma küll kohati egoistlikult üldse ei arvestanud sellega, et hea küll minul on puhkus ja vöin teha mida tahan, kasvöi öö läbi saunas passida ja nii ...aga teistel ju mitte. eriti just noortel emmedel eks, kes peavad iga kell kraps ja kohal olema. Aga mulle oli jah mönus puhkus. Sai Tallinna peal üks intensiivne ring tehtud. Sai vanaema juures talle toeks oldud ja abistatud ja puhatud ja tema kokakunsti nauditud. Ja sai lihtsalt seal löuna Eestis mönusalt vedeletud ja korralikult sauna ja vihtlemist nauditud! See on asi mida ma ikka igatsen. Just seda laadi saun..muidugi vöib siin ka kuhugile sisse pörgata ja higistada, aga see pole see millest puudus. See on ikka see söpradega hubaselt saunas istumine ja vahelduva eduga lumes püherdamine ja vihtlemine ja siis paljalt ringi kalpsamine (no see viimane pole küll enamasti eesmärk, aga tihtilugu lihtsalt juhtub nii ) Vot see on see, millest siin tugevalt puudust tunnen. Ma pean ikka selle saunakultuuri siia sisse vist sööbitama...
Köik eluliselt tähtsad söbrad sai ka ära nähtud..keda pögusalt, keda pisut rohkem. Ja igasugu staare ka.. no minu jaosk ikka tore, kuigi tlnas on see ilmselt normaalne . Viimased päevad Tallinnas sai neid igal sammul nähtud. Eriti seal loomelinnakus, kus ühe söbrantsiga kokku sain. F-maja otsides ja ekslikult ringi tuiates, pörkasin järsku Mirtel Pohla muigega kokku. Ei teagi mis pärast siuke muie..tundis äkki samal-päeval sündinu ära. Seal oli huvitavat kontingenti veelgi. Ja niisama linna peal ka. Lennujaama oma kohvrit ära viies pörkasin aga filmi vöi mis iganes vötetega kokku joostes sülle oma pea ühe lemmikuima eesti meesnäitlejaga, Ivo Uukkiviga. Ahjaa ja ühe austraallasest söbraga sai ka kokkupörgatud. Tüüp kes tegeles alguses mingi IT süsteemi koolitamisega siin Euroopas, aga kellel see töö üle viskas ja siis komöödiaga tegelema hakkas ja teeb siin Eestis ja vist ka Soomes shöud ja juurutab komöödiat. No drinkbaari minnes läks juba möte vaikselt temale, sest seal neil vist toimub ka tihtilugu miskeid üritusi. No ja seal ta mulle vastu vaatas ka.. Lisaks pörkasin tüübiga veel järgmisel päeval vanalinnas ka kokku. Tüüp paistab üha populaarsust koguvat ka telemaastikul, minu teada kajastati nende miskit trammi-teemat ka sel nädalal teles.
Köigele lisaks pean ära mainima, et kohvikute-pubide teenindus-kultuurist jäi ääretult hea mulje.
Kingitusi sai ka toredaid, kreemida ja hooldusvahendite varu on nüüd taas möneks ajaks täidetud. Ema kinkis ka Vahingu raamatu "Valik", mida ma siis ärasöites lugema hakkasin. Algul tekkis küll küsimus, et miks ta mulle siukse söltuvusega-vöitlemise raamatu kinkis. Aga mida rohkem loen, seda rohkem ilmsneb midagi tutavlikku ja no hästi on ju kirjutatud. Vahingu eelnevad kirjutised naisteajakirjades on mind ka ikka köitnud. 
Ok peaks midagi süüa endale muretsema.. midagi mönusat. Need möningad päevad siin olen üsna möistlikult toituda suutnud. Kaal vaja paika taas saada!

Keine Kommentare: